home
oil

'Oliflix' Espanjalainen kylmäpuristettu extra virgin luomuoliiviöljy

Oliflix on pieni öljynpuristamo Tarragonassa, Espanjassa, missä öljy puristetaan perinteisesti graniittikivillä - hellävarainen ja luonnollinen öljynvalmistusmenetelmä. Tämä pehmeän aromaattinen öljy on kylmäpuristettua ja se on suodattamaton.
Espanjalaisista Arbequina-oliiveista puristetulla Oliflix-oliiviöljyllä on selvästi erottuva raikas ja tuore hedelmäinen maku ja tuoksu.
Oliflix öljyssä käytetyt oliivipuut ovat 300-500 vuotta vanhoja ja polyfenolien määrä onkin lähes 10 kertaa suurempi kuin tavanomaisessa oliiviöljyssä. Koska öljy on suodattamaton, pullon pohjalle kertyy sakkaa. Tämäa ei vaikuta öljyn makuun tai laatuun.
Öljyn happamuus on 0,3%

Maut: basilika, chili-valkosipuli, yrtti ja
maustamaton
Oliflix
mylly

Maustemyllyt

Wähkilän Makujen maustemyllyissä käytetyt yrtit ovat itseviljeltyjä sekä tuotettu suomalaisilta yrttikasvattajilta. Sienet sekä villiyrtit kerätään maaseudun puhtaasta luonnosta. Kaikki maustemyllyt ovat lisäaineettomia. Maustesekoituksissa käytetty suola on karkea harmaa merisuola, 14-30 % mixistä riippuen. Villisuolassa yrttien määrä on 25 % ja AroMixissä 30 %, suolana harmaa merisuolaa ja ruususuola. Myllyt ovat uudelleen täytettäviä ja niihin on saatavilla täyttöpusseja.
AasiaMix sopii pikantiksi mausteeksi esim. kana- ja liharuokiin. AasiaMix sisältää chiliä, sitruunamelissaa ja kuivattua valkosipulia.
AroMix on yrttisuola, jossa on lipstikkaa, persiljaa ja rosmariinia. Yrttien määrä on 30 %. Voidaan käyttää kasvisliemen sekä aromisuolan sijaan.
KalaMix on yrttisekoitus kalalle. Se sisältää sitruunamelissaa, tilliä ja ruohosipulia sekä pippuria ja sinapinsiemeniä.
MetsäMix on sienten ystäville. Kahden sienen lisäksi persiljaa ja ruohosipulia sekä mustapippuria. Myllyissä käytetyt sienet ovat kantarelli, herkkutatti, torvisieni ja suppilovahvero.
Villisuola on villiyrttisuola, jossa on nokkosta ja vuohenputkea. Villisuola on terveellisempi vaihtoehto pöytäsuolalle. Villiyrttien määrä on 25 %.
YrttiMix on yleismauste, jossa on neljää yrttiä: oregano, basilika, timjami ja persilja sekä pippuri ja kuivattu valkosipuli. YrttiMix antaa maukkaan yrttisen ja kevyen valkosipulin maun ruuanlaittoon, salaatteihin sekä leivän päälle.